Кметът на Стрелча е с обвинение за злоупотреба с власт

0
Стойно Чачов е пуснат под "Гаранция" от 2 000 лева
Стойно Чачов е пуснат под "Гаранция" от 2 000 лева

Днес Стойно Чачов беше привлечен като обвиняем за това, че през 2016 г. в качеството си на кмет на Стрелча е принудил общински служител да подпише молба за напускане без дата, като за целта го е заплашил, че ако не подаде молбата, ще бъде уволнен незабавно.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 2 000 лева. По делото се извършват разпити на свидетели и са назначени експертизи. Разследването трябва да приключи в двумесечен срок.

Припомняме, миналата седмица "Икономическа полиция" влезе в общинатапо сигнал на служители. Ден по-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че за деянието си Стойно Чачов може да получи до 6 години затвор.

На пресконференция кметът категорично отрече да е оказвал психологически натиск върху служителите си. Той коментира, че полицейската акция срещу него била "бразилска сапунка".

От своя страна Румен Петков - лидерът на АБВ, чийто член е и Чачов, поиска оставката на директора на областната полиция заради "недопустимото" нахлуване на служителите на реда в общината.

Вчера Чачов не се яви на разпит в съда поради служебен ангажимент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари