Кметът на село Смилян подкара валяк

1
Чавдар Червенков не обича да стои в кабинета си, а предпочита да копае, лепи плочки и ремонтира улици
Чавдар Червенков не обича да стои в кабинета си, а предпочита да копае, лепи плочки и ремонтира улици Видео: NOVA

В социалната мрежа се появиха снимки на кмета на родопското село Смилян, който управлява валяк и сам ремонтира улиците в селото.

Оказва се, че Чавдар Червенков не обича да стои в кабинета си, а предпочита да копае, лепи плочки и ремонтира улици, разказва NOVA.

Той е кмет за пример или поне така казват всички в родопското село Смилян. Взима валяка от приятел, защото в края на зимата стичащата се от планината вода почти е разрушила няколко улици в селото.

Не беше нужно да се ангажира негов  работник, понеже аз мога да управлявам всички превозни средства”, заявява Червенков.

Той е първи мандат кмет. Постоянно живеещите хора в селото са около 1600. По думите му Смилян е единственото село в Смолянска област с положителен прираст. От началото на годината са се родили 7 бебета.

Червенков заявява, че хората не се учудват, като го видят на валяка.

„Виждат ме в различни роли - един ден правя тротоари, друг ден строя цветарници, третия ден правя покриви, за селото не е учудващо”, заявява кметът.

Не е роден в Смилян, но иска да прекара старините си в селото. На младини е бил спортист, завършил е Минния техникум в Мадан, но никога не е работил в мина. Работи в заводите около Смилян. Откакто е кмет може да бъде видян навсякъде из селото, но не и в кабинета.

По негова идея село Смилян има своя Facebook страница, в която кметът гордо показва какво е постигнал по време на мандата си, като ремонта на училищния салон, например, който е направен с европейски средства.

Работната ръка е от него и доброволците от селото, средствата получава от община Смолян.

Казва, че кметуването е много работа за малко пари, но му харесва да помага на всеки потърсил го.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари