Кметът на Мартен "легна" на бизнеса в КТМ

3
Димо Тонев искал чист въздух за своите съграждани, но работните места били по-важни
Димо Тонев искал чист въздух за своите съграждани, но работните места били по-важни

Димо Тонев искал чист въздух за своите съграждани, но работните места в КТМ били по-важни

Кметът бил убеден, че жителите на град Мартен няма да ги интересува колко фирми работят, ако излязат в двора си и дишат чист въздух и водите на река Дунав са чисти.

Позицията на кмета на Мартен Димо Тонев е лицемерие към хората, които са му гласували своето доверие, защото всички знаем, че мръсно производство и чистата природа са абсолютно несъвместими.

"Обръщам се към всички жители на град Мартен в този момент, защото в нашето населено място сме много чувствителни на тема „чист въздух“! Затова категорично заявявам, че се разграничавам от определени политически субекти, които целят само и единствено постигане на политическите си цели. Относно нашата кауза за „чист въздух“ Ви призовавам да не ставате маша в техните ръце, за да не бъдете разочаровани, използвани и употребени. Винаги, когато наближават избори, има хора, които се сещат, че съществуват малки населени места със сериозни проблеми.", заяви г-н Тонев.

"На територията на индустриална зона „ТЕГРА“ работят около 4000 човека, хора които издържат семейства. Населено място без бизнес обезлюдява. Особено сега във време на пандемия, е много важно да го запазим и съхраним, за да могат и занапред да продължат да работят и да се развиват всички хора тук.", казва още кметът на Мартен в своята позиция.

Всички знаем, че в западната част на град Мартен се продават много скъпи къщи от хора, които искат да избягат именно заради замърсяването на "развиващия" се бизнес в КТМ.

Предложението на Димо Тонев за изграждането на пречиствателна станция и поставянето на мобилни станции в индустриалната зона е "тупане" на топката и даване на зелена светлина за бизнеса.

"Ако продължат неприятните миризми, ще се обърнем към държавните и общински институции да докажат и установят от къде идва обгазяването на нашия град.", казва още кметът на Мартен.

Г-н Тотев, неприятните миризми продължават и сега, така че може да се обърнете към всички институции да установят от къде идва замърсяването на Мартен.

А докато чакаме институциите да установят източника на замърсяване, може да не политизираме проблема и да дадем възможност за още производства в "Русенската долина на химията", защото има хора, които издържат семейства. Нищо, че децата им дишат мръсния въздух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари