Кметът на Генерал Тошево: Съвестта ми е чиста и спя спокойно

0
БСП го издига за трети мандат, въпреки воденето срещу него разследване от Европейската прокуратура
БСП го издига за трети мандат, въпреки воденето срещу него разследване от Европейската прокуратура Снимка: БНР

БСП го издига за трети мандат, въпреки воденото срещу него разследване от Европейската прокуратура

Кметът на Община Генерал Тошево беше пуснат днес от ареста срещу гаранция от 10 000 лв. Срещу него е повдигнато обвинение за подаване на неверни сведения пред сертифициращ орган и получаване на средства от Европейските фондове. Към момента той остава на поста си. Пред сградата на Областната дирекция на МВР в Добрич той беше посрещнат от поддръжници, които проведоха тричасов протест в негова защита.

При излизането си от сградата на полицията в Добри кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров заяви, че съвестта му е чиста и спи спокойно, предаде БНР. Той отказа повече коментар пред медиите.

По-рано протестиращите заявиха, че според тях този сигнал и обвинението са политическа поръчка.

Валентин Димитров остава на поста си, тепърва ще обсъди с адвоката си дали да обжалва наложената му гаранция.

От Изпълнителното бюро на БСП излязоха с писмена позиция пред медиите, в която също определят ареста на Валентин Димитров като политическа поръчка преди местните избори. Оттам посочват още, че очакват обективно разследване и че го издигат като кандидатура за кмет за трети мандат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари