Арестуваха кмета на Генерал Тошево по искане на Европейската прокуратура

2
Валентин Димитров е разследван от хората на Кьовеши в България за измами
Валентин Димитров е разследван от хората на Кьовеши в България за измами

Валентин Димитров е разследван от хората на Кьовеши в България за измами

Първият арестуван от офиса на Европейската прокуратура в България е кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров (БСП). Той е разследван по дело за измами със субсидии за повишаване на енергийната ефективност на социални жилища в общината, съобщи Mediapool.

Прокуратурата в Люксембург твърди, че става въпрос за злоупотреба с безвъзмездна финансова помощ на ЕС в размер на около 330 000 лв. Европейската прокуратура съобщава, че в сряда са извършени претърсвания в помещения на общината и в офиси на заподозрени длъжностни лица

Проектът е бил възложен на частен изпълнител, но кметът е заподозрян, че е представил невярна информация относно изпълнението на ремонтите, които не са приключили в установения срок.

През март т.г. Европейската прокуратура излезе с отчет за работата си в България през последните повече от две години. От него се разбра, че се водят 143 разследвания в България като нанесените вреди се изчисляват на общо 492 млн. евро.

До този момент Европейската прокуратура е постигнала само една осъдителна присъда в България след сключено споразумение по дело срещу бивш служител на Държавен фонд "Земеделие".

В началото на година Mediapool съобщи в обширна публикация за сериозните кадрови проблеми в българския офис на Европейската прокуратура. Трима от общо девет европейски делегирани прокурори напуснаха по различни причини.

В момента обаче се наблюдава наплив от желаещи прокурори да работят за Кьовеши, като част от тях са близки до бившия главен прокурор Иван Гешев, които имат опасения за бъдещето си в българската прокуратура след смяната на ръководството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Покана
    Тези да идват в Русе, и да го забират нашия Сексманиак. Могат да го метнат за Цикъла, за изгубени пари от Европроекти, за мостчето на Текето, за подаръка на ТИРе пъркинга, за готвене на кекс на рботното място с последващо спечелвне на Готвачката на Кон Кур С в РиОсВ . Абе от къде пари за нова жинъ, нова къща, нова кола, издръжка на бивша женъ, на деца, на парашутни скокове и други, и то със чиновническа заплата, която сам си повиши Осеменителя на града. Замо Докторът да не е работил, като Доктор Адвокат, щото тогава още по-лошо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари