Класация нареди таратора сред най-вкусните супи в света

0
На първо място е известния литовски студен борш "Шалтибарщай"
На първо място е известния литовски студен борш "Шалтибарщай"

На първо място е известния литовски студен борш "Шалтибарщай"

Тараторът е четвъртата най-вкусна студена супа в света, според класацията на сайта TasteAtlas. От световното кулинарно издание описват традиционните съставки на таратора, както и че той има много разновидности в различните региони на страната.

"Някои съставки може да бъдат пропуснати, докато други могат да бъдат добавени. Орехите понякога се заменят с хляб, а краставиците с моркови или маруля. Разновидност, известна като обикновен таратор, се прави с оцет и вода вместо кисело мляко. Супата винаги се сервира добре охладена и е особено популярна в горещите летни дни", пише още в резюмето на таратора.

В престижната класация на TasteAtlas, тараторът изпреварва някои от най-известните френски студени супи, както и популярното испанско "Гаспачо", което е чак на 10-то място от 17 ястия, съобшава БНР.

В топ 3 попадат обаче други две испански ястия - "Пора Антекерана" и "Салморехо", които съдържат и месо. На първо място е известния литовски студен борш "Шалтибарщай", който се приготвя с цвекло, кефир, краставица, лук, картофи и копър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари