Китайска лаборатория е изпуснала COVID, смятат от американско министерство

2
Твърдението е на министерството на енергетиката на САЩ
Твърдението е на министерството на енергетиката на САЩ

Твърдението е на министерството на енергетиката на САЩ

Пандемията от коронавирус вероятно е възникнала в резултат на инцидент в китайска лаборатория. Твърдението е на министерството на енергетиката на САЩ. От Белия дом заявиха, че американското разузнаване все още остава разделено по този въпрос.

Твърдението е отбелязано в класифициран доклад на кабинета на директора на националното разузнаване Аврил Хейнс, съобщи "The Wall Street Journal", цитиран от БГНЕС. Това е знак за промяна от страна на министерството на енергетиката, което преди това заяви, че не е решило как се е появил вирусът.

Хора, които са прочели класифицирания доклад, споделят че отделът е направил преценката си с "ниска степен на увереност". Различните американски агенции продължават да са разделени по отношение на произхода на COVID-19 и пандемията, която обхвана света в началото на 2020 година.

Заключението, за което се съобщава, че е резултат от нови разузнавателни данни, все пак е значимо, тъй като министерството контролира мрежа от национални лаборатории, включително някои, които извършват съвременни биологични изследвания.

Сега отделът се присъединява към Федералното бюро за разследване, което смята, че пандемията, при която са загинали близо седем милиона души, е резултат от инцидент в китайска лаборатория.

Четири американски разузнавателни агенции смятат, че COVID се е разпространил по естествен път, докато други две не са решили.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан подчерта, че остават "различните мнения" по въпроса. "Точно сега няма окончателен отговор, който да е излязъл от разузнавателната общност по този въпрос", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Стоян
    Ами те са Мрьсно племе китайците,мьрлячи и нечистоплътни хора!Бедствие са!!!
  • 4
    3
    М В Д Е
    Тревожни данни с опити върху военни в Украина. Чумата по свинете беше като предвестник на ковидепидемия. Всякакви медии казват от емигрантите била пренесена. Тези емигранти които идват от Афганистан, Сирия.. . В Турция не гледат прасета. Северните райони първи пострадаха от тази чума. Същото положение беше с ковидепидемия. Русе остана един от първите градове в код оранжево. Добрич и Силистра също.
  • 7
    2
    Гошо куче лошо
    Министерство на енергетиката!?
  • 8
    1
    Sтанко
    Аз що мисля, че лаборатория в усрайна ни сготви кови-то, че даже на Бай-дън отрочето е замесено, че за това затриваме всичко там... Ама стана ясно сега, щото жълтурите решиха да "помагат" на т.н. "агресора"...Плитки кравари, еййй
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари