Киро Бакъра е в основата на готвената вендета в Горна Оряховица

2
Конфликтът възниква заради жена от русенски род
Конфликтът възниква заради жена от русенски род Снимка: БГНЕС

Конфликтът възниква заради жена от русенски род

Мъж с прякор Киро Бакъра е в основата на готвената вендета между два джебчийски клана в Горна Оряховица преди нова година, предотвратена от полицията.

На 30 декември той подал сигнал за организирано от две фамилии - от Горна Оряховица и Русе, мешере в кв. „Калтинец". Незабавно било уведомено ръководството на ОДМВР-Велико Търново и още преди входа на железничарския град постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, даже от съседни области, спрели насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе и предотвратили разрастване на сериозен конфликт между фамилиите, пише вестник "24 часа".

"Самият конфликт е на личностна основа. Един от тукашните мъже е имал брак с жена от русенския род преди 20 години. След това са се развели и оттогава са в лоши отношения, които сега ескалирали след обиди, закани и заплахи в социалните мрежи срещу роднините на бившата му жена. Те, силно раздразнени, тръгват да търсят саморазправа", коментираха запознати със случая.

Над 150-ина, пътуващи в автомобилите от Русенско, бяха отведени в полицейското управление за даване на сведения. После им бяха съставени предупредителни протоколи по ЗМВР и ескортирани с патрулки извън областта. Един от мъжете е обявен за издирване от властите в Германия, с цел установяване на адрес. Той е свидетел по досъдебно производство.

Установени са и жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, които също са разпитани по образуваната преписка. В един от тях бяха намерени и иззети два автомата. Образувано е досъдебно производство и той е задържан за 24 часа, но след това е освободен, тъй като едното оръжие се оказало учебно, а другото - негодно за стрелба.

"Автоматът "Калашников" е учебен, той не може да стреля с бойни патрони. Бил зареден с 6 патрона, назначена е експертиза, за да се установи учебни или халосни. Другото е някакъв немски автомат, който е силно корозирал. Има версия, че е намерен преди месеци в контейнер от клошар, който го продал на колекционер на стари оръжия от "Калтинец". В случая на конфликта тези оръжия са били приготвени за сплашване, но ще се изследват", обясни говорителят на Районната прокуратура във Велико Търново Тотко Тотев.

С масирано струпване на униформени в етническия квартал напрежението бе овладяно и се размина без кръвопролития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    8
    Янко Петков
    За пореден ден път се убеждавам че полицията следствието прокуратурата не са си на мястото.То май ги няма.Добре били ги спрели да не се избият изтребят циганите и какво от това проблемът е разрешен така ли че те утре пак ще се хванат за гушите.Защо не сме чули за такива Мешерета и организирани нападения в Румъния например нима там циганите мислите че циганите са по-малко ли?Сигурно поне са 4 или 5 милиона!Но няма такова безобразие и безнаказаност като тук.Но в Румъния държавата си е на място или дънят и бият и мангалште имат респект и уважение към държавата си .А тука какво то не бе Катуница Гърмен Орландовци Столипиново.Нямаме държава.Тук командват безхаберните и некадърните .
  • 9
    7
    Слави Ангелов
    Я да попитам този Киро Бакъра от Горна Оряховица и другият племенен водач от Русе дали имат един ден трудов стаж?Като са тръгнали мангалите от едната страна и мангалите от друга страна Жандармерията не да стои като изтокана а бой до посиняване на всичките участници и да се приберат организаторите на това представление.Аман от тази циганска безнаказаност и престъпност.Следващият път ще се научат дали ще тръгват говедата по 100 200 коли.Жандармерията за какво е нали точно затова .Какво само се разхождат и те като фигури с тези наднормени тегла свръхедри мъже.То един спретнем няма.Жандармеристи по 130 140 кела тулупи.Свине направо.Манго като тръгне да бяга Господин Жандармерист как ще го гониш?Ще го гониш с пистолета нали че не можеш да си раздвижи свръхедрото тяло.
  • 13
    6
    Калоян Домусчиев
    Айде сега на тези двамата Вожда които са се вживяли като недосегаеми че да си вдигат племената едно срещу друго застрашавайки живота и здравето на българите да бъдат дадени под съд и затвор.А после и да докажат откъде са им парите за построяването на техните Скромнички Домове.Да се приложи цялата строгост на закона.Съд първо.После Затвор.
  • 12
    5
    Стефан Трифонов
    Мангали Мръсни
  • 9
    4
    Златко Христов
    Бургуджии Калдараши Копанари Калайджии КОНЕКРАДЦИ са все мангали дошли от Румъния след Кримските война 1853 1856 година.Дотогава са били роби и третирани като животни нослед като напускат Дунавските княжества намират добра почва за развитие и стават горди притежатели на Дворци Замъци Палати и се чувстват недосегаеми и непокътнати от Закона.Да се връщат оттам откъдето са дошли.Там да си ги правят тези Мешерета и Цигании.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари