Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на Стефан Янев

0
„Ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по време на заседанието на Министерския съвет, ще обсъдим предложението и ще настоявам тя да бъде гласувана на извънредно заседание на Народното събрание във вторник", обяви премиерът
„Ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по време на заседанието на Министерския съвет, ще обсъдим предложението и ще настоявам тя да бъде гласувана на извънредно заседание на Народното събрание във вторник", обяви премиерът Видео: Фейсбук / Дневник

Това обяви премиерът на брифинг

„Ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по време на заседанието на Министерския съвет, ще обсъдим предложението и ще настоявам тя да бъде гласувана на извънредно заседание на Народното събрание във вторник". Това обяви премиерът Кирил Петков на брифинг в понеделник, предава NOVA

Той изреди и причините за това да поиска оставката на Янев. „Първо: никой министър няма право на собствена външна политика, особено по Facebook. Второ: мой военен министър не може да използва думичката "операция" вместо "война" за ситуацията в Украйна. Много хора вече са убити - войници, който са по-малки от моята голяма дъщеря", заяви министър-председателят.

В неделя Янев написа във Facebook, че няма да подаде сам оставка. И уточни: „Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред”, отбеляза той в социалната мрежа.

Критиките към военния министър започнаха след негови думи за военните действия на Русия в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Кико
    Този е по прост и от предишните управляващи.
  • 5
    6
    Непознат
    Стефан Янев трябваше да е министър председотел,а не този с забавената си реч
  • 7
    5
    Малиииий!
    Аз пък искам оставката на Киро глупака – да се връща в родната Канада, чуждоземни идиоти не ни трябват, имаме си достатъчно наши! Че той дори Бойко не се е осирал толкова много! Подкрепям Стефан Янев, разумен МЪЖ е!
  • 19
    4
    русенец
    Тоя Кирчо се оказа по-опасен за България от Тиквата.
  • 19
    3
    Фйд
    Нетрябва да подава оставка Янев той поне не е като тоя боклук Кирчо махай се твоята оставка подай тъпак!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари