Кирил Петков: Голяма част от снарядите в Украйна бяха български

0
Голяма част от дизела в Украйна реално идваше от България, добави бившият премиер
Голяма част от дизела в Украйна реално идваше от България, добави бившият премиер Снимка: БГНЕС

Голяма част от дизела в Украйна реално идваше от България, добави бившият премиер

"Президентът Зеленски благодари много на нашето правителство, в последните дни на кабинета /"Петков", бел. ред./ получих лично обаждане от него. И той каза: България беше основополагаща сила в подкрепата на Украйна в много важни моменти на войната, особено в началото".

Това каза пред ТВ1 съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков, предаде БГНЕС.

"Голяма част от дизела в Украйна реално идваше от България. Също така, въпреки че нямаше директен износ, през Полша, Румъния, САЩ и Великобритания голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство. Да, не можем да кажем, че ние ги изнесохме там, но доставките, които отидоха там, бяха ключови за войната", добави още бившият премиер.

Ако един голям процент - до 40%, от дизела в Украйна е българско производство, така сме помагали и на Украйна, защото те без гориво не могат да водят тази война, добави Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    7
    Полуръст
    Ти там ли си бил видяли руски войник да краде дамски гащи да изнасилва и тъй нататък или слушаш новини нагласени .
  • 13
    6
    Стефан
    Българоубиец!
  • 8
    5
    до лошото куче Гошо
    500 годишен мир с османската империя как ти звучи?
  • -7
    4
    до 3
    Хитлер ако можеше да те чуе със сигурност щеше одобри. Ей така, да му приемат условията и да има "мир". Путин това иска - мир ама да му приемат условията - сиреч 1/3 от Украйна да стане част от руската педерация. Мир може да има когато агресора се прибере в границите си и плати щетите.
  • 21
    3
    Гошо куче лошо
    2 - ти щото беше там и знаеш! От където и да го погледнеш войната не е хубаво нещо, но да "помагаш" с оръжие е крайна кретения. Войната се прекратява с мир, не с още война.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари