Кипърската Сметна палата е предупредила преди 3 години за проблеми с "Олимпик"

0
Председателят на Палатата посочва, че още през 2015-а година кипърската институция е предупредила за възможни проблеми пред компанията
Председателят на Палатата посочва, че още през 2015-а година кипърската институция е предупредила за възможни проблеми пред компанията Снимка: Кадър Bulgaria on air

Нови разкрития около проблемите с компанията "Олимпик" бяха направени в Кипър.

Тамошната Сметна палата е алармирала преди 3 години за потенциални затруднения пред застрахователната компания, съобщава БНР.

Председателят на Палатата посочва, че още през 2015-а година кипърската институция е предупредила за възможни проблеми пред компанията от следващата 2016-а година, когато влиза в сила новата система за застрахователен надзор в ЕС - познат като "Платежоспособност 2".

Заради проблеми с капиталовата адекватност „Олимпик” не е в състояние да отговори на изискванията на „Платежоспособност II”, бе решаващият извод в доклада от външния му одит, представен на 4 май тази година.

В него одиторът констатира, че не е било възможно да се съберат доказателства заналичието на активи, с които компанията да удовлетвори новите критерии за функционирането на застрахователните дружества. Спорното финансиране е на обща стойност от около 210 млн. евро и включва инвестиции в имот и в  друго дъщерно дружество, корпоративни облигации и пари в брой.

Всички процедури в случай на неплатежоспособност на застрахователно дружество с оглед на защитата на застрахованите лица са извършени в установените от закона срокове, подчерта в съобщение кипърската Служба за контрол назастрахователните компании.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари