Като дете Ед Шийрън не е имал дори телевизор

3
Семейството му било изключително бедно
Семейството му било изключително бедно

Британският певец, музикант и текстописец Едуард Кристофър Шийрън е един от най-слушаните в целия свят, но животът му далеч не е бил лек, преди да завладее сърцата на милионите си фенове.

Вижте 5 любопитни факта за Ед Шийрън:

1. Едуард (Ед) Кристофър Шийрън е роден на 17 февруари 1991 година в Хебдън Бридж, Западен Йоркшир. Като малък претърпява неуспешна операция, от която получава мързеливо око и тежки говорни проблеми.

Впоследствие е постоянно тормозен от съучениците си заради големите си очила и заекване. Но това не го спира да пее!

Семейството му живеело скромно – нямали дори телевизор.

За сметка на това родителите на Ед събрали пари, за да му купят китара и книги, пише Edna. Започва да пише авторска музика и текстове и преди да се усети, заекването изчезва.

2. През 2008 г. Ед Шийрън се мести в Лондон, за да развива музикалната си кариера. За да може да се издържа, започва да свири по баровете. Случвало се е да прави и по 12 представления седмично, но въпреки това да изпитва сериозни финансови трудности. Музикантът признава, че му се е налагало да спи в метрото и по пейките в парковете. Имал е моменти на пълно отчаяние, но в крайна сметка Ед решава да послуша интуицията си и да продължи да е упорит в опитите да прави музика. При това – в САЩ.

3. Пристига в Лос Анджелис без договор и място, където да отседне. Изпраща и изпълнява музиката си пред всеки, който проявява желание да я чуе. С чудовищния си талант той бързо привлича вниманието на Елтън Джон и Джейми Фокс. Следва предложение за музикален договор и дебютен албум – „+“ от 2011 г. Само година по-късно Ед е вече истинска звезда и дори получава Ордена на Британската империя за принос към музиката и благотворителната дейност.

4. Преди време младият музикант разкри, че е водил битка с наркотична зависимост, заради което е жертвал една година от музикалната си кариера. През 2014 г. Излиза вторият албум на Ед – „X”, с който певецът оглавява класациите и от двете страни на океана. От този албум е и може би най-романтичното творение в кариерата му – песента „Thinking Out Loud“, посветена на бившата му приятелка Атина Андрелос.

5. Ед купува първата си къща през юли 2012 година за 900 хиляди паунда, а по-рано тази година изкупи и останалите три имота около нея, създавайки свое собствено селце, което съседите му шеговито наричат Шийрънвил. През 2018 г. Ед Шийрън първо се сгоди, а след това се ожени тайно за ученическата си любов Чери Сийбърн.

Източник: Edna.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари