Катедра „Компютърни системи и технологии“ в РУ стана на 40 години

0
Катедра „Компютърни системи и технологии“ в РУ стана на 40 години

С тържествено събрание в зала „Сименс“ и много гости от университети и фирми катедраКомпютърни системи и технологии“ (КСТ) на Русенския университет посрещна 40-ия си рожден ден.

Това е най-голямата катедра в русенското висше училище. За тези четири десетилетия в нея са придобили висшата си квалификация над 4000 компютърни специалисти, 20 докторанти са защитили дисертации в научната област на компютинга. В момента в бакалавърските й програми се обучават 457 бъдещи IT специалисти. Катедрата е координатор на консорциума от 67 университета и компании от 35 страни, обединени в IV-та европейска мрежа по компютинг, има партньорски взаимоотношения с повече от 75 институции от над 30 европейски държави. Освен обучението, което предлага факултетът, той поддържа редица платформи, които се използват както от университета, така и от други висши учебни заведения в България и чужбина.

Поздравления за юбилея и поздравителни адреси поднесоха областният управител Венцислав Калчев, който е сред възпитаниците на катедрата, председателят на Общинския съвет Васил Пенчев, академични ръководители и гости. В знак на високата оценка и признателността на академичната общност проф. Белоев удостои катедрата-юбиляр с „Плакет на Русенския университет“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари