Катастрофа край Сръбчето

2
Инцидентът предизвика задръствания на пътя за Мартен
Инцидентът предизвика задръствания на пътя за Мартен

Инцидентът предизвика задръствания на пътя за Мартен

Катастрофа, станала тази сутрин около 8 часа в района на Сръбчето на пътя Русе - Силистра, се размина по чудо без тежко ранени. 

Катастрофата е станала, когато лек автомобил „Ситроен“ , идващ от КТМ, е предприел ляв завой на мястото с демонтиран сегмент на мантинелата, предава Русе Медиа. Той е отивал към зоната със сервизи и пунктове за технически преглед от другата страна на пътя. Малко преди това шофьорът е оставил пътничка на автобусната спирка и е направил маневрата, пресичайки главния път. В този момент е бил ударен странично от движещия се от Русе към Мартен джип БМВ.

При удара леката кола е излетяла на близо 30 метра в локалното платно. Цялата ѝ дясна страна, където малко преди това е седяла оставената на спирката пътничка, е смачкана. Автомобилът е бил натоварен със зеле, което се е разпиляло по пътното платно. Сериозни щети има и по предницата на БМВ-то, а шофьорът му е обяснил пред полицаите, че се е движил с 60 км в час при ограничение 50 км в час.

Тъй като водачът на „Ситроен“-а се е оплакал от болки в гърдите, той е бил откаран с линейка на „Спешна помощ“ в болницата за преглед.

Заради подобни инциденти от фирмите, които работят в района, настояват да се постави знак за забранен обратен завой при отрязаната мантинела. Участъкът от кръговото кръстовище на Свободна зона до табелата за излизане от Русе беше преграден през зимата, след като там стана тежката катастрофа със загинали ученици от Сливо поле. Целта е тировете да не правят обратен завой, а да отиват до разклона за Мартен, където е по-широко.

За да не се пречи на дейността на фирмите в района на Сръбчето, бе решено да се махне част от мантинелата, за да могат леките автомобили да минават оттам и да се връщат в града. В противен случай те трябва, след технически преглед или ремонт в автосервиз, да отиват до Мартен и да обръщат там в посока Русе. Това обаче ще изисква да имат винетки, което не е редно, след като ползват услуга в чертите на града. От фирмите смятат, че ако се спазва ограничението от 50 км в час и се забрани обратният завой, няма да има проблеми. Автомобилите, които идват от Мартен и искат да обърнат, могат да го направят на кръговото до Свободна зона, където няма да пресичат главния път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари