Катастрофа край Враца

0

В Северозападна България бяха регистрирани няколко катастрофи

Ниските температури в Северозапада са придружени и от силен вятър. Заледявания и мъгла на места, както и малко сняг на прохода Шипка.

Пътят е почистен и опесъчен. Температурата тази сутрин падна до минус 12 градуса.

От снегопочистващата фирма призовават шофьорите да не тръгват на път, без да са подготвени за зимни условия.

"Този път времето ни изненада, бяхме подготвени за доста силна буря, силни снегонавявания, но както виждате, времето беше с нас и снегът не беше толкова много, колкото по прогноза. Мъгла има в определени участъци, но най-лошото в това време е така нареченият черен лед, който не се вижда на пътното платно, но създава доста предпоставки за катастрофа“, коментира Николай Петров - представител на снегопочистваща фирма, предаде bTV.

В следващите часове температурите ще продължат да се понижават и следобед навсякъде ще са отрицателни - от минус 5 до 0 градуса. На североизток - около минус седем-осем градуса.

На "Петрохан" температурите паднаха до минус 10 градуса днес, но усещането беше поне до минус 15 градуса. В Северозападна България бяха регистрирани няколко катастрофи.

Тежък пътен инцидент имаше и край Враца.

Очаква се силен северен вятър в източните райони, който ще създава условия за виелици и навявания и ще подсилва усещането за студ.

Мразовито ще бъде до края на седмицата, особено в сутрешните часове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари