КАТ разсмива шофьорите в Русе

9
Служителите на пътна полиция са заложили капан за шофьори на булевард "България"
Служителите на пътна полиция са заложили капан за шофьори на булевард "България"

Служителите на пътна полиция са заложили капан за шофьори на булевард "България".

Русенските катаджии са се въоръжили с новата камера, която се слага на тринога край шосето. Камерата е със софтуер, който при заснемане на нарушението автоматично разпознава номера и изготвя справка кой е собственикът на автомобила. Новата камера работи с лазерни лъчи, по които се изчислява автоматично разстоянието и скоростта, а при старите системи има радиовълни с широк спектър на засичане.

Според МВР шофьорите трябва да знаят, че антирадар или радардетектор няма да им помогне срещу новата камера, защото те отчитат наличие на радиовълни, а не на лазерни лъчи. Няма да ги спаси и фолио върху регистрационните табели или други евтини трикове, които не минаваха и при по-старите камери. Освен това, колкото и да е натоварен трафикът по шосето, всички нарушители се засичат един по един, стига да се виждат номерата им. Ако се движат успоредно, лъчите ги хващат наведнъж и в 4-те ленти в двете посоки. 

Залегналите полиции, скрити зад храстите се надяват да хванат повече нарушители с новата гордост на КАТ.

Обществена тайна на всички шофьори е, че има много групи в социалната мрежа, които споделят постоянно къде са залегнали и в кой храст са се скрили. Дали това криене по храстите има превантивен ефект или е опит за събиране на повече пари от глоби, всеки сам може да си направи изводите.

За сега виждаме, че това залягане по пътищата наистина разсмива шофьорите в Русе, които не пропуснаха възможността да се позабавляват на техен гръб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари