52 км/ч над позволената скорост засече новата камера на КАТ в Търговище

0
60 нарушения за три часа работа е уловила новата лазерна камера
60 нарушения за три часа работа е уловила новата лазерна камера

60 нарушения, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост, са установени на 29.03.2018 г. за три часа работа с новата камера на тринога, от служители от сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция.

На тази дата устройството е работило на ул. „Цар Освободител“ в гр. Търговище. Повечето от констатираните нарушения са за минималното превишаване на скоростните режими – с от 11 до 21 км/ч. Най-голямото превишаване на скоростта, установена на тази дата от пътните полицаи в гр. Търговище, е на водач, управлявал МПС с 52 км/ч над разрешената скорост, съобщиха от ОД на МВР Търговище.

Устройството  разполага със собствени батерии и работи самостоятелно. То може да установява по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността му позволява да се следи за нарушения на скоростта в двете посоки на движение.

Работата с новата преносима лазерна камера на тринога е напълно автоматизирана. Полицейските служители единствено избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките –разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост. След това системата извършва всичко останало напълно автоматично, без никакво участие на служител. След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР посредством онлайн връзка.

Устройството засича скоростта от 600 м с помощта на лазерен лъч, не излъчва сигнал и не се улавя от обикновените антирадари, които улавят радиовълни. Предимството му е, че автоматично разпознава номерата на автомобилите и обработва данните за техните собственици. Може да снима и в тъмната част на денонощието.

В област Търговище с подвижната камера за контрол на скоростните режими вече се работи регулярно по пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари