"Триногата" камера регистрира коли с разпознаваеми номера

1
За автомобилите със зацапани номера не е сигурно дали ще бъдат засечени
За автомобилите със зацапани номера не е сигурно дали ще бъдат засечени Видео: Русе Медиа

Лазерната преносима камера на „Пътна полиция“ вече е факт и в Русе.

„Тринога“, както е по-популярна  заради вида си, бе поставена на бул.“България“ край Втора противопожарна служба, в посока към Дунав мост.  В конкретния участък ограничението на скоростта е 70 км в час, но масово не се спазва от шофьорите.  Тя ще бъде местена в най-натоварените участъци в региона, където стават множество произшествия, най-вече заради превишена скорост.

Предимството на новата камера е, че може да бъде поставена на всякакви места, които по-рано са били неудобни за стационарните устройства. Възможностите й са много големи – да снима на разстояние до 600 метра, да следи едновременно по няколко автомобила в двете посоки и в отделните платна. Днес преди обед като за начало и тест тя снима в Русе само в едната посока и само по един автомобил, предава Русе медиа.

Антирадарите не могат да я засекат, тъй като тя работи с лазер, а не с радиовълни. Камерата снима и през нощта, като няма проблем с разчитането на номерата. Интересното е обаче е, че тя регистрира нарушения само при ясно разпознаваеми номера, за зацапаните не се знае

Направените вече снимки не могат да бъдат изтрити, тъй като камерата директно ги изпраща към сървър в София. Тя разполага със софтуер, който при заснемане на нарушението автоматично разпознава номера. Данните за собственика излизат ведната, което позволява по-бърза обработка на електронните фишове.

Новата камера се захранва се самостоятелно, а акумулаторът й издържа 8 часа, с възможност при нужда да бъде дозареден от полицейския автомобил. Задължително „триногата“ върви в комплект със служители на „Пътна полиция“, които задават параметрите й – ограничение на скоростта и разстояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари