Касиерка в Община Дулово присвои 350 000 лева

1
61-годишната жена е задържана в Унгария и екстрадирана у нас
61-годишната жена е задържана в Унгария и екстрадирана у нас Снимка: БГНЕС

61-годишната жена е задържана в Унгария и екстрадирана у нас

Окръжен съд - Силистра е определил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 61-годишната М. Д., която е привлечена като обвиняема за присвояването на над 350 000 лева бюджетни средства от Община Дулово, в периода 2012-2018 година. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Разследването започва преди четири години, след финансов одит на община Дулово. Тогава става ясно, че жената, в качеството си на старши специалист – касиер, в периода 2012 – 2018 г., е присвоила над 350 хиляди лева, които са ѝ били поверени да управлява.

Проверка е установила, че при изготвянето на ведомости за заплати, обвиняемата е надписвала допълнително неполагащо се възнаграждение на себе си и на други служители, като по този начин е присвоявала средства от общинския бюджет.

М. Д. е била служител в общинската администрация от 1990 година до 2018 година, когато е била освободена. Тогава заминава за чужбина, до момента, в който е била задържана в Унгария и екстрадирана у нас.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативната инстанция във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Дюдю
    Значи 28 години работи тази лелка при тях, разпорежда се с пари и не се усещат че ги клати през последните 6 години. Имаше случай с една лелка в банка която също така беше присвоявала мангизи за екскурзии и за любовника си. Човещина, дето се вика . Ама вие си ги назначавайте де, няма лошо. Държавата е богата , пари има за всички.
  • 2
    4
    Реалист
    Кака ви Мара не е влизала в заведение където няма уиски "Дъмпъл".
  • 1
    3
    Али Баба
    Защо чак сега? Усещам, че някои хора ще имат неспокойни сънища.
  • 5
    2
    БРАВО И ЕВАЛА НЕКА Е ТАКА
    НЕКА Е ТАКА.ПО ДОБРЕ ТЯ ОТ КОЛКОТО ДПС,ГЕРБ,СДС,ВМРО И ДБ ДА ОПАПАТ ПАРИЧКИТЕ. БРАВО. ПУСНЕТЕ ЖЕНАТА.
  • 2
    1
    Пенчоуулуу
    Ех съдба
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари