Къщи в Разградско останаха без покриви

1
Хората в село Лъвино разказват, че са видели черен вятър
Хората в село Лъвино разказват, че са видели черен вятър Снимка: NOVA

Хората в село Лъвино разказват, че са видели черен вятър

Бедствено положение беше обявено в село Лъвино. 150 къщи са с отнесени покриви или с частични повреди по конструкциите на сградите, има срутени гаражи и паднали стълбове. Възстановяването на населеното място ще отнеме време. Бурята е била изключително силна, а хората споделят, че са видели черен вятър. Само две минути след разразяването на бурята се е стигнало до огромните щети. Кметът на Исперих обяви, че три екипа ще описват щетите днес, това се служители на общинска администрация.

Ще бъде направен оглед и опис на щетите. Своевременно ще бъде изпратен протокол до Комисията по бедствия и аварии. Ще направим всичко възможно още днес да приключи огледът. При нужда екипите ще работят денонощно. Почти всички пострадали пренощуваха в домовете си”, каза кметът на населеното място, цитиран от NOVA.

Началникът на районното управление на полицията в Исперих каза, че е създадена добра организация. „Осигуряваме непрекъснато полицейско присъствие, докато не се възстанови нормалността в селото”, добави той.

В социалните мрежи хората организират дарителски акции. Това, от което има нужда село Лъвино са строителни материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари