Картини, вдъхновени от русенския регион, "разказват" за границата между есента и зимата

6

Експозицията ще може да бъде разгледана до 17-и ноември

Експозиция от 130 картини на 20 русенски художници, разказваща за тънката граница между есента и зимата, бе подредена вчера вечерта в изложбената зала на ул. „Борисова“ 6. По неповторим начин са пресъздадени червени покриви, рибарски кейове, морски вълни, вечерни романси, както и моментът, когато все още резливият вятър не е обрулил топлите есенни лиса.

Приветствия към творците бяха отправени от името на областния управител Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков, като на събитието присъства и заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова. „Не спирайте да мечтаете и да творите, превръщайки света в едно още по-красиво място! Сигурен съм, че вашата всеотдайност и последователност ще способстват за запазването на онзи специфичен дух за русенци, свързан с магията на изкуството“, се казва в написаното от Станев. Той отбелязва и, че ще продължи да подкрепя инициативите на местните художници.

Силно вярвам, че вашата изложба „В очакване на зимата“ ще пожъне заслужен успех и ще донесе на русенци настроение и искрено желание да посрещнат следващите зимни месеци. Желая Ви здраве, благополучие, креативност и нека Вашият покровител Свети Пимен Зографски да закриля таланта Ви и да Ви вдъхновява да създавате творби, които да пребъдат във времето!“, пише кметът Милков.

От своя страна заместник-кметът Златомира Стефанова посочи, че Общината ще продължи да прави всичко по силите си, за да подпомага дейността на художниците и заяви, че русенските художници успяват да докоснат с творбите си сърцата на хората.

В експозицията, която ще може да бъде разгледана до 17-и ноември, са представени редица пейзажи, натюрморти, а също и скулптури. Творбите са вдъхновени най-вече от Русе и региона. Основните методи, на които са заложили художниците, са маслените и акрилни бои, както и акварела. Този път обаче не липсват и графиките.

На събитието присъства и председателят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, който на 1-и декември ще открие самостоятелна изложба. Специфичното в нея ще е, че тя ще включва доста портрети на български възрожденци, а също и характерни за стила му фигурални композиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Бай Иван
    Да конете на Николай Колев много се връзват по темата
  • 1
    2
    сащ е агресор
    Планетета да спаси нас българите от русофобите - ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква! Планетата да отвори един кратер и да ги поеме тези, защото държат обществото 30 години на дъното, заради любовта си към 52 половия агресор сащ!
  • 0
    1
    Бай Чеп
    Викайте зелените лумпеняци да ги мажат с доматена супа и бобено пюре! Тая планета трябва се спасява, ееей!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари