Карлос Контрера: В МВР е пълно с чантаджии

2
Пишат само инструкции и никаква оперативна работа не вършат, коментира общинският съветник
Пишат само инструкции и никаква оперативна работа не вършат, коментира общинският съветник Снимка: Facebook

Пишат само инструкции и никаква оперативна работа не вършат, коментира общинският съветник

МВР има организационни проблеми, ведомството е пълно с чантаджии, които само пишат инструкции и никаква оперативна работа не вършат. Това коментира общинският съветник на София от ВМРО по Радио "Фокус".

"Няма как с 15 патрулни автомобила или с 50-60, 100 човека в "Пътна полиция“ да се осъществява контрол в София, около София, включително и по републиканска пътна мрежа, която е на територията на града. Това е своеобразно безхаберие. Нещата, пак ще се върна към случая със Семерджиев, си продължават по абсолютно същия начин, както си бяха и преди година и нещо. Това води за съжаление до смърт, в случая на млади хора, едни погубени животни и отчаяние в обществото, че нещо може да се промени. Тука е вече ролята на обществениците, на политиците, на водачите да дадат ясен сигнал, че така повече не може", разкритикува Контрера обстановката в държавата ни.

Според Карлос Контрера България е закъсняла с цялостната реформа и в наказателната политика, и в правилата за движение по пътищата: "Макар и Наказателният кодекс и Закона за движение по пътищата да са едни от най-измененяните закони, все не стигаме до онзи ефект да заживеем по-спокойно, защото това е целта на законодателството и на правната рамка: хората да се чувстват спокойни. Ако погледнете и направите една ретроспекция на последната предизборна кампания, по тема "Сигурност“, по тема "Пътна безопасност“ нямаше почти никакви идеи и дебати, което е страшно. Това означава, че парламентарните партии са абдикирали за съжаление от въпроса и много трудно, освен ако не е един подобен инцидент, като този на "Сливница“, може да започне разговорът по същество", коментира още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари