Конфискацията на коли: Адвокати очакват куп дела и хаос

0
Според тях отнемането на автомобил може да стане само след решение на съда
Според тях отнемането на автомобил може да стане само след решение на съда

Според тях отнемането на автомобил може да стане само след решение на съда

Колите на пияни и дрогирани шофьори на пътя вече се конфискуват в полза на държавата. Тази мярка срещу войната по пътищата влезе в сила с обнародването на промените в Наказателния кодекс, предава bTV.

Наказания има както за шофьорите, така и за собствениците на автомобилите. Ако установят, че караме с над 1,2 промила алкохол, колата ни се конфискува. Ако обаче не е на наше име – собственикът трябва да плати пазарната стойност на автомобила.

От „Пътна полиция“ признават, че все още очакват и допълнителни инструкции по изпълнението на тази нова санкция и по съхраняването на отнетите превозни средства.

Според адвокати проблеми ще има около собствеността на автомобила.

Когато е семейна собственост например, защото когато тази кола ако водача е употребил наркотици или алкохол, ще се отнеме ½ идеална част от тази кола. Съпругата му така ще е съсобственик с държавата. Нейната част няма как да я отнемат. Представете си фирмените автомобили. Работодателят на този шофьор наистина ще му се блокира работата“, дава примери адвокат Ивета Анадолска.

По думите ѝ отнемането на автомобила може да стане само след решение на съда. А до тогава той ще бъде спрян от движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    BULKIS
    Отново,депутатите,вместо да творят закони за по спокоен и добър живот на хората,те създадоха поредния хаос! Е толкова си могат!!! Тук всичко се прави на парче и колкото може да е по гадно за хората!!! Но хората са виновни,че ги избират!!!
  • 1
    2
    Дарвинчо ви съветва
    Не си купувайте скъпи коли в бълхария, защото държавната мафия ще ви ги конфискува. Нали не искате някой ояден тъповат държавен чиновник със шкембе, който по цял ден кисне на бюро да се облагодетелства с парите от вашата кола... Затова си купувайте коли на старо максимум до 1000~1500 лева... Мутро-мафиотите в т.нар. "държава" да ги вземат и да си правят скрап-ярд от тях...
  • 7
    1
    Рашку
    Поредно недостатъчно обмислено решение на проблемите.Не е първо и последно.Решават хора без опит и знания.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари