Карла дел Понте призова за арест на Путин

0
„Путин е военнопрестъпник и той трябва да бъде задържан“, каза бившият гл. прокурор на Международния трибунал в Хага
„Путин е военнопрестъпник и той трябва да бъде задържан“, каза бившият гл. прокурор на Международния трибунал в Хага Снимка: БГНЕС / Архив

Бившият главен прокурор на Международния трибунал в Хага Карла дел Понте призова Международния наказателен съд да издаде заповед за задържане на руския президент Владимир Путин

„Путин е военнопрестъпник и той трябва да бъде задържан“, каза тя в днешния брой на френското издание „Le Temps”, предаде БГНЕС. 

Ако остане в Русия, Владимир Путин никога няма да бъде арестуван“, посочи тя. Според Карла дел Понте, заповед за арест трябва да бъде издадена не само срещу Путин, но и срещу много други бивши политически и военни руски ръководители.

„Задържането му ще бъде ясен сигнал срещу него и това, че много държави са срещу него“, каза дел Понте, която разследваше едни от най-зловещите престъпления след Втората Световна война, извършвани на територията на бивша Югославия и в Руанда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    До 5
    Благодаря за сведението. Винаги съм се чудел откъде идва фамилията Путин. А то имало корени. Мерси
  • 4
    7
    русенец
    А какво да правим с тези, които наредиха бомбардировки на Югославия, Ирак, Афганистан и да не продължавам, че списъкът е безкраен? А, сетих се - те са американци и те убиват демократично. Хайде като ще сме принципни да е във всичко!
  • 2
    6
    mmmda
    Дел Понте служи като посланик на Швейцария не къде да е, а в Аржентина от 2008 до февруари 2011 г., където е известно, че са се укрили нацистите със своите капитали след 2-та св. война и понастоящем живеят техните наследници. Папа Франциск също е роден от италиански емигранти и е отрасъл в Аржентина.
  • 2
    5
    232
    Нейните врагове от Коза Ностра я наричат La Puttana („курвата“) !
  • 2
    4
    mmmda
    То на физиономията й пише оригинален италиано-швейцарски (Лугано) фашист ! Те и внуците на Мусолини печелиха избори, дори и в Рим през последните 10 г.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари