Кардиолози и съдови хирурзи ще преглеждат безплатно в Русе

3
Лечебни заведения „Медика“ организират поредица скринингови кампании през февруари
Лечебни заведения „Медика“ организират поредица скринингови кампании през февруари

Лечебни заведения „Медика“ организират поредица скринингови кампании през февруари

С цел подобряване на здравето на жителите на Русенска и съседните области, лечебни заведения „Медика“ организират поредица разнообразни скринингови кампании. В графика за месец февруари т.г. са предвидени съботни прегледи от кардиолози на 10 и 24 февруари и от съдови хирурзи на 24 февруари.

Ранната диагностика и предприемането на своевременни мерки са основна предпоставка за добрите резултати при лечение. Не е нужно хората да изчакват до настъпване на сърдечно или съдово заболяване, за да посетят специалист, съобщават от лечебното заведение. Симптоми за сърдечни заболявания могат да бъдат:

- Болка в гърдите;

- Затруднено дишане;

- Отоци и задържане на течности;

- Сърцебиене;

- Лесна умора.

Знаци за възможно поражение по вените и артериите могат да бъдат също слабост и болки в мускулите на краката при движение, подуване на крайниците, поява на трудно зарастващи рани.

За да се възползват от скрининговата кампания на УМБАЛ „Медика“, пациентите не е необходимо да носят направление за специалист. Нужно е само предварително записване на телефон ‎082 830 230, който ще бъде на разположение в работните дни от 08:00 часа до 18:00 часа.

Прегледите ще бъдат извършени в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: град Русе, ул. „Рига“ №35. Желателно е пациентите с вече поставена диагноза да носят цялата налична медицинска документация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари