Караянчева за „ходи пеша, бе“: Пред партийна структура се говори така, че да се възпламени аудиторията

0
Злобата, която се изля беше наистина ужасяваща, оплака се председателят на НС
Злобата, която се изля беше наистина ужасяваща, оплака се председателят на НС Видео: bTV

Председателят на Народното събрание определи като вели мотивите за поисканата ѝ оставка

Имаше моменти, когато на самата мен ми се искаше да изчезна, направо да скоча от някоя канара от Родопите. Това каза днес в парламента председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на дебатите за нейната оставка.

В студиото на „Лице в лице“ тя коментира, че този момент е бил, когато беше разпространен запис, в който глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, я нарича по определен начин.

Злобата, която се изля беше наистина ужасяваща. Получих подкрепа от колеги от парламента, но не очаквах, че ще използват от парламентарната трибуна точно този език. За мен тази страница е приключила – каквото имах го казах днес“, заяви Караянчева и добави, че няма доказателства за автентичността на аудиозаписа.

На въпрос как ще реагира, ако прокуратурата докаже, че записът е истински – Караянчева заяви, че не трябва да се гадае. Уточни, че е говорила с министър-председателя по темата и той е отрекъл.

По думите ѝ мотивите на опозицията за оставката са били вяло подбрани. „От девет кладенеца вода, измислени, за да може да се атакува правителството – не мен“, каза тя.

Председателят на НС коментира и изказването си пред структурите на ГЕРБ в Лом за „ходенето пеш“. „Когато говориш пред партийна структура, се говори така, че да се възпламени тази аудитория. Като председател на парламента – компромиси не правя“, заяви Караянчева.

Тя спомена и нареждането на нейното изказване до цитати на други председатели на парламента – коментарът на водещия на „120 минути“ Светослав Иванов от 27 септември. „Не искам да давам съвети на медиите, те са Четвъртата власт, но можем да направим такава съпоставка с държавни глави. Днес от трибуната цитирах едно изказване на княз Ал. Батенберг: „Нашето дело е свято и надяваме се, че Бог ще го вземе под своя защита и ще ни даде нужната помощ, за да възтържествуваме.“. Какво казва г-н Петър Стоянов: „Да затворим фабриката за илюзии“. Президентът Радев, който е избран от коалиция БСП-ДПС: „Мутри, вън“. Това е положението!“, каза Караянчева.

По думите ѝ тя многократно е правила опити да разговаря с протестиращите. Даде пример с Благоевград, където беше замерена с яйца. „Те не искат диалог, специално тези в Благоевград. Аз говоря пред избиратели така, както винаги съм говорела. Това е моят стил на говорене като член на ИК на ГЕРБ, институционално говоря по друг начин“, добави тя.

Целия разговор с председателя на Народното събрание вижте във видеото!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари