Християн Мицкоски: Спираме всяка комуникация с правителството

1
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ припомни, че ако промените в конституцията минат в парламента, той ще подаде оставка
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ припомни, че ако промените в конституцията минат в парламента, той ще подаде оставка Снимка: БГНЕС

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ припомни, че ако промените в конституцията минат в парламента, той ще подаде оставка

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че Изпълнителната комисия на опозиционната партия в Република Северна Македония е взела решение, да бъдат спрени "всички официални комуникации на двустранно ниво с представители на правителството".

"Има само едно нещо и то е да седнем и да се договорим за изборите, кога ще бъдат изборите и как ще бъдат изборите, по какъв начин - с техническо правителство, без техническо правителство или всичко, което е свързано с изборите. Отлагането на представянето на промените в конституцията в парламента означава, че от СДСМ отлагат този процес, защото нямат подкрепа за това, което приеха без да консултират опозицията и македонския народ. От друга страна, когато народът и опозицията търсят решение за национално единство и консенсус, те (ВМРО-ДПМНЕ) непрекъснато ги отхвърлят, защото играят една-единствена карта, а това е интересът на България", каза Мицкоски по време на посещение в община Щип, предава БТА.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ припомни, че е обявил, че ако промените в конституцията минат в парламента, той ще подаде оставка като председател на партията.

Вчера премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че конституционните промени все пак ще бъдат внесени в парламента.

От СДСМ реагираха на думите на председателя на ВМРО-ДПМНЕ със съобщение, че не виждат причина "да му придават прекалено голямо значение, като се има предвид, че Християн Мицкоски променя диаметрално вижданията си във всяко следващо изказване".

"Мицкоски има право да се изолира, но няма право да изолира държавата. Вредната му политика на отказ от диалог и опити за блокади е доказателство, че той е готов да доведе страната до задънена улица, до изолация, само защото няма капацитет и не знае как да реши всеки проблем и предизвикателство. СДСМ няма да позволи страната да загуби още 11 години в изолация, както се случи по времето на шефа на Мицкоски Никола Груевски. Ще направим всичко, за да продължим европейския път на страната, да вкараме Република Северна Македония в ЕС и да реализираме стратегическата цел", реагираха от СДСМ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ЗАКРИВАЙ
    Северно-македонския копейкин в действие. Абсолютно никаква разлика. Иска да ги държи далеч от ЕС и еврото. Само, че в този случай ни прави огромна услуга :) Данке мосю Мицкоски!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари