Каракачанов: Нито аз, нито Валери Симеонов сме дошли да "папкаме"

0
За Красимир Каракачанов думата на 2017 година е - патриотизъм
За Красимир Каракачанов думата на 2017 година е - патриотизъм Снимка: БГНЕС

Думата на 2017 година за мен е патриотизъм, а събитието на годината е подписването на договора за приятелство с Македония. Този процес започна преди 17 години и сега вече се отпушват отношенията между две страни, които говорят един език, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предава Дарик.

"Нито господин Симеонов, нито аз сме дошли да "папкаме". Казусът в Банско ще бъде решен, защото едни измислени герои не може да се прехранват с това да спират икономическите проекти за страната. Една част от екологичните организации правят точно това. В Андора има два пъти повече писти и лифтове от България, няма логика да стопираме строежа на втори лифт на Банско. Лифт на Банско ще има, защото е глупаво да висиш 2-3 часа да се качиш на лифта", допълни Каракачанов. 

"Виждате, че обществото подкрепя армията си. Хората, които говорят по темата за отбрана, обаче са разделени - едните искат западната техника, но не отговарят откъде ще намерим парите за това, другите, към които принадлежа и аз, смятаме, че проектите за модернизация трябва да вървят успоредно с това да се използва и старата ни техника", коментира той.

"Разбира се, че Путин трябва да дойде на 3-ти март. Всяко друго мислене е слугинско и комплексарско на хора, които нямат собствено самочувствие и достойнство. Ще се навършат 140 години от Освобождението на България и ние дължим уважение на Русия за това", каза министър Каракачанов.

"За малко да направя грешката да пропусна сватбата на дъщеря си заради клетвата на курсанти, но успях да съчетая и двете неща. Винаги съм смятал, че политиката е някаква кауза, на която трябва да се служи. Но да си политик не е вечно, важно е 25 години след това дали някой ще си спомня за вас. Избирам за дума на 2018 година думата "кауза", завърши Каракачанов. 

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари