Каракачанов: Към средата на май управляващите се готвят да извършат национално предателство

0
Според ВМРО Кирил Петков няма намерение да защитава националния интерес по темата "Македония"
Според ВМРО Кирил Петков няма намерение да защитава националния интерес по темата "Македония"

Според ВМРО Кирил Петков няма намерение да защитава националния интерес по темата "Македония"

Министър-председателят Кирил Петков доказа, че няма намерение да защитава националния ни интерес по темата "Македония", заявяват от ВМРО в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Повод за острата реакция са поредицата изказвания на министър-председателя Кирил Петков, свързани с ускоряването на еврочленството на Република Северна Македония (РСМ) в Европейския съюз (ЕС), което минава през промяна на Рамковата позиция на България, гласувана в 44-тото Народно събрание, посочват от ВМРО.

От партията отбелязват, че тази позиция е подкрепена и от над 70% от българите, тя е ясна и категорична, и не предвижда компромис с няколко основни неща като правата на българите от другата страна на границата, историческата истина, езика на омразата и манипулациите в учебниците.

"Българите в РСМ не са малцинство, а държавотворен народ. Четете историята, г-да управляващи!", призовават още от ВМРО.

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов също излезе с позиция в страницата си във фейсбук.

"Сигурен съм, че към средата на месец май управляващите се готвят да извършат национално предателство по въпроса за българските интереси в Македония", заявява Каракачанов. "Тези хора мислят, че историята и ценностите могат да се заменят с бизнес, сметки и търговия", коментира той.

Според Каракачанов правителството явно се кани да допусне РСМ до началото за преговори за членство в ЕС, без тя да е изпълнила условията на договора с България от 2017 г. Той коментира, че историческата комисия "не е мръднала от поне три години, но Петков обявява напредък".

Вчера след срещата на лидери на държави членки на НАТО от Югоизточна Европа в София министър-председателят Кирил Петков коментира, че Северна Македония има място в европейското семейство, колкото се може по-бързо и правителството е ангажирано да постигне този резултат, колкото се може по-експедитивно. Има няколко поетапни цели, които трябва да изчистим, включително защитата правата на малцинствата, посочи той. Петков отбеляза, че "чува и добри новини от историческата комисия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари