Каракачанов: Да не си дал един лев за БГ армията, а да събираш пари за украинската е дебилщина

4
Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна, заяви бившият военен министър
Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна, заяви бившият военен министър Снимка: bTV

„Да не си дал нито един лев за българската армия, да си я оставил на произвола на съдбата, да си спрял всички проекти за модернизация, а в същото време да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина“.

Това смята бившият военен министър Красимир Каракачанов, предава bTV.

Според него управляващите са мародери, тъй като договарят по-скъп газ с 35%. „Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си произвежда сама ток, ние сме износител на ток. Ти ще даваш пари на някой, за да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток – ще го продаваш през борсата някой да пълни джобовете“, коментира той.

По думите на Каракачанов е ясно, че страната ни изнася оръжия за Украйна. Той коментира и кадрите в репортаж на bTV за товаренето на самолет на Летище „София“. „Ако това въоръжение и техника е от частни фирми за трети страни, никой нищо не може да им каже“, смята Каракачанов.

На въпрос дали трябва да даваме оръжие на Украйна, Кракачанов каза, че ЕС трябва да бъде инициатор за постигане на мирно решение на конфликта в страната.

„ЕС като институция трябва да е инициаторът. От тази война Европа търпи огромни икономически загуби. ЕС ще излезе по-слаб“, смята бившият военен министър. „От тази война никой няма да спечели. Най-големият губещ ще е Украйна. Ако това продължава, дори до победния край на Украйна, какво ще се случи?“, допълни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    5
    F-16
    Борисов купи хвърчила за два милиарда на хартия и канап няма да ги вържем за да ги видят децата поне че и хартията я няма.Спешно трябваше да се действа като се има в предвид каква е международната обстановка от края на деведесете години.Те пак по стар обичай с чужда пита помен да правят и докараха българските ВВС и ПВО с Нац.Отбрана и сигурност до ТуК.Лапачка,слугинаж,хотели,надупване и обслужване.Стари комсомолскомилиционерски чалъми от сикаджийско естество.С две думи: Готованци Мързеливи.
  • 9
    4
    xexexex
    И не е вярно че не са дадени пари за армията, я вижте на сайта на МО, колко пари за изтребители, колко за бронирани машини за пехотата. Дадени са доста пари и продължават да се дават. А е обещано ако си пратим наличния скрап за Украина и да ни подарят.
  • 5
    3
    хехехех
    За твоя шкембак ли да събираме пари бе, тапир
  • 9
    2
    русенец
    Този "македонец" да не говори за армията, че колкото армейско имущество е подарил, едва ли някой друг може да се похвали с такива успехи. Да не говорим за изключително неизгодните сделки за нова военна техника, под които стои неговия подпис. Този трябва да се обеси, не да се кани по студиата. Иначе добре си говори , но да го съдим за делата, не за думите.
  • 13
    1
    cossac
    Не съм фен на Каракачанов,но е прав,а и често пъти казва истини в които има адекватен отговор и обективен анализ на реалноста,такава каквато е всъщност и за съжаление е така.Не помислиха управляващите как да ползват неизчерпаният ресурс на АЕЦ до 2025. Ослушки си правят и търсят все да са на вход и изход по старата схема.,А Асен Финанс как ще отвърне с ответна мярка и удар,ние така и не разбрахме какво има в предвид.Глупаци и алчни лобисти управляват България.Хора вън и далеч от реалноста.Така беше преди,по преди,така е и сега.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари