Непалско семейство моли за помощ

2
Синът им е пленен в Украйна, биел се е за Русия, разказват двамата съпрузи
Синът им е пленен в Украйна, биел се е за Русия, разказват двамата съпрузи Видео: Voice of America

Синът им е пленен в Украйна, биел се е за Русия, разказват двамата съпрузи

Непалско семейство е в безизходица и търси помощ заради сина си. 23-годишният мъж е пленен в Украйна, тъй като по думите им се е биел на страната на Русия. Последната им информация за него е отпреди около 5 месеца, когато получават видео послание, разказва Voice of America (VOA), цитирана от Дарик.

Ганга Дакал Сидхарт, съпругът ѝ и синът ѝ живеят в малко село в подножието на Хималаите. През лятото на миналата година младият мъж заминава за Русия, където се очаква да следва в университет. На хиляди километри от дома, обаче, той се оказва без университет, без работа, без дом, измамен и ограбен. Споделя на близките си, че е в безизходица, гладен и не знае какво да прави, споделя майка му.

Малко след това се появява онлайн видео, в което младият мъж заявява, че е заловен: „Мамо, татко, тук съм. Всичко е наред. Не знам какво ще стане с мен в бъдеще. В Украйна има много непалци. Надявам се непалското правителство да чуе тази новина и да изпрати спасителна помощ възможно най-скоро“.

Ганга Дакал Сидхарт казва, че е ужасена и много уплашена за сина си. „Вече минаха четири-пет месеца. Не знам какво се е случило със сина ми. Нищо не знам за него. Само чух да казва да го спасим бързо и да му помогнем“, разказва пред Voice of America (VOA) Ганга.

Правителството на Непал твърди, че стотици негови граждани са били наети от Русия като наемници и изпратени в Украйна да се бият. Много непалци са привлечени от високите заплати в Русия, Китай и Индия и искат да емигрират нелегално. Повечето работят на нискоквалифицирани работни места, но не като наемници.

Бикрам Мала наскоро се завръща от служба в руската армия в Украйна. Казва, че сега иска да се върне в Украйна, защото има нужда от пари, за да издържа семейството си.

Никой не скача в огън, освен ако не е принуден. Всичко е заради парите. В Непал няма нищо. Толкова много непалци са безработни. Така че по-добре да умреш там, отколкото тук от глад“, посочва Бикрам.

Той казва, че е платил на посредник около 4000 долара, за да му помогне да се присъедини към руската армия. Заплатата, която получава, е по сметка в руска банка. Той не може да получи достъп, без да се върне в Русия.

Ганга също споделя, че семейството ѝ сега е затънало в дългове, след като са взели заем, вярвайки, че изпращат сина си в университет.

Voice of America (VOA) опита да се свърже с украинските власти, за да установи местонахождението на 23-годишния мъж, но към момента няма отговор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 43
    7
    До смешник № 6
    В любовта си към Путлер ставаш смешен, оказа се, че освен непалци ватниците отвличат хоря от цял свят и ги пращат на фронта. Оказа се и че на фронта са принудитено изпратени индийци отишли да празнуват Нова години в Блатная - голяма грешка За повече инфо - виж https://offnews.bg/sviat/rusia-prati-na-fronta-turisti-ot-india-otishli-da-praznuvat-nova-godi-819205.html Като ти е толкова мило джуджето диктатор заминавай в Блатная, гарантирано ще те пратят на фронта
  • -51
    6
    Копейкин
    Исках да кажа,че уСраинците се доказаха като пълни некадърници, които ядат бой по всички направления. Освен това гледам,че ПеПейските тролчета вече имат и някакъв нов трик - набили са си 134 лайка, явно тролската ферма работи извънредно. Обаче това няма да промени факта,че Русия ще смачка уСраинските въшки и войната ще приключи съвсем скоро са ужас на ППДБЛГБТ изродите! Слава Россия!
  • 10
    5
    Копейкин
    Жалко за момчето, но само си го е надробило. Продало се е за жалки пари да защитава каузата на дуждето-диктатор. Интересно ми е още колко ли националности и от колко държави и континенти се бият в редицита на "самая могучая и непобедимая" армия. Явно ватенките не стават, а и не искат. Даже синчето на най-вярното кучте на Путлер, малкият Песков отказа да бъде мобилизиран. От така наречената тридневна сец. операция се разбра едно - всичко свързано с пепобедимата армия е един мит,а реално явно украинците са по-добрите войници и те са изнесли тежеста на Втората световна война. Само нашите малопишковци не го проумяват.
  • -2
    4
    Ам ко да повтарям
    Ко да повтарям ма циганко? На евроамериканските педераси лъжите за "украинските герои" ли? Това би било смехотворно. Поне да беше истина, а то обратното.
  • 3
    3
    Ванка с танка
    Кви нацисти ве паляk,ай измисли нещо стига повтаря на ватенките простотиите.Подчовеци ,унтерменшен...нали знаеш или не кой смяташе кого за унтерменшен...и какво му се случи дебил
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари