Карах сърф и кълна се, изглеждаше сякаш самолетът ще се стовари върху мен

0
От въоръжените сили настояват, че е спазена безопасността на хората на плажа
От въоръжените сили настояват, че е спазена безопасността на хората на плажа

Драматични кадри показват как военен самолет преминава необичайно ниско над главите на хората, които си почиват на плажа в Авейро, в северната част на Португалия, информира "Дейли Мейл", цитирано от Блиц.

Хората стават внезапно на крака след като съвсем разбираемо са изплашени от шума на двигателите на машината без да имат възможност първоначално да видят какво се задава към тях през облаците в небето. Даниел Фернандес, един от очевидците на плажа, който публикува видео със странното преживяване в мрежата, каза пред изданието: "Самолетът премина два пъти наистина ужасно близо и в един момент даже изглеждаше, че ще се разбие в земята". 

Нуно Ароха, също свидетел на случката, добавя: "Карах сърф и кълна се, изглеждаше сякаш самолетът ще се стовари върху мен".

От португалските Въздушни сили уточниха, че пилотът на военния самолет е бил на тренировъчен полет по идентифицирането на рибарски корабчета около брега и е трябвало да премине ниско, защото това е бил единствения начин да изпълни мисията си поради дима от близък пожар. Но от въоръжените сили настояват, че не е правен компромис с безопасността на хората на плажа.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари