Пилот засне “кървавата Аурора” по време на полет

9
“Кървавото сияние” уловено на 13 000 метра надморска височина
“Кървавото сияние” уловено на 13 000 метра надморска височина Снимка: Чезар Осичану / БТА

“Кървавото сияние” уловено на 13 000 метра надморска височина

Румънският пилот Чезар Осичану улови северното сияние (Aurora Borealis) по време на полет.

Направих снимките от пилотската кабина на Боинг 737-800 на 13 000 метра надморска височина. Феноменът се нарича още “кърваво сияние” или “кървава Аурора”. Явлението е изключително рядко, тъй като обикновено северното сияние има зелен цветен спектър. През моите 43 години летене никога не съм виждал такова нещо, дори в Трансилвания”, сподели Чезар Осичану, цитиран от БТА.

Румънецът заснел рядкото явление в небето над Будапеща, докато изпълнявал полет на националната авиокомпания Таром от Париж за унгарската столица.

Направих специален подарък на жена ми с тези прекрасни снимки. Изпратих ѝ ги веднага, след като кацнах. Забелязах, че феноменът е заснет и от земята, но яснотата на снимките е по-малка”, обясни Осичану.

Той е роден в Букурещ и започва да лети още на 16-годишна възраст.

Занимавал съм се със спортна авиация, стопанска авиация и транспортна авиация. Летял съм на 17 типа и модела самолети и имам 17 000 летателни часа в кариерата си”, казва Чезар Осичану.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Фенката на Путлерчо
    Това НЕ Е Северното сияние (Aurora Borealis)! То е само и единствено в ЗЕЛЕН цвят! Това са бомбите, които Владоф Путлер пуска върху невинни жени, деца и старци над нашите братски украински градове и села! Това е ИСТИНАТА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари