Кандидат за кмет - милионер ще финансира кампанията си с дарения

1
Васил Терзиев посочи, че „даренията“ са знак на припознаване в негово лице на човек, който може да промени София
Васил Терзиев посочи, че „даренията“ са знак на припознаване в негово лице на човек, който може да промени София Снимка: Facebook

Васил Терзиев посочи, че „даренията“ са знак на припознаване в негово лице на човек, който може да промени София

Кампанията за кмет на София започна. То е ясно. ПП-ДБ издигнаха своят кандидат в лицето на Васил Терзиев. Успял млад човек, милионер - в евро и долари, както искате го разбирайте. Меценат. Човек, за когото образованието е приоритет, пише „Факти

Защо е милионер

Васил Терзиев е съосновател на една от най-успешните софтуерни компании - Telerik, продадена през 2014 г. за $262.5 млн. Той развива и образователната “Телерик Академия”. И наистина има добър фокус върху образованието, защото го постави като основна цел, ако стане кмет.

Всичко това е супер. Но какво чуваме от него до този момент.

В първото си тв интервю той каза, че ако влезе в общината, няма да краде, защото е богат. Демек, няма да се облагодетелства от поста. Няма да крада е най-невероятното послание, което може да направи един кандидат за кмет.

След това, понеже го казва няколко пъти, го чуваме да твърди, че няма да финансира кампанията си, а ще разчита на дарения. И това е така, защото „даренията“ са знак на припознаване в негово лице на човек, който може да промени София. Даренията не са просто финансов жест за съпричастност, а и обратна връзка за него, че хората го харесват и припознават. И ако приемем, че това влиза в стилистиката на една кампания, защо отново правиш гаф. Вече споменахме, че в първото си интервю каза, че няма да краде, а сега добави, че ще работи без заплата.

Какво имаме до този момент. Милионер, който няма да краде, но събира пари за кампанията, за да работи без заплата!?

Значи като казва, че няма да краде и няма да получава заплата, това трябва да го прави супергерой в очите на хората ли…

Всеки човек работи за заплата. Какво ще прави с нея е друг въпрос. Фактът, че някой работи, означава, че той получава пари за това. И собствениците на фирми си разписват заплата. Заплатата води след себе си много други неща – данъци, осигуровки и т.н.

Като няма да получава заплата, означава ли, че сам ще си плаща данъците и осигуровките? Не че ще има проблем с това.

Със сигурност не е това идеята да кажеш, че няма да получаваш заплата. Целта е с това внушение хората да си кажат: „Брей, какво момче. Няма да получава заплата и ще работи за благото, защото е богато!“

С други думи – така да се хареса на хората. Някак обаче това изглежда нелепо.

Дали искам да бъда дарител на милионер, който ще работи без заплата…

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    тъпотия
    Статията е пълна тъпотия! Логиката и аналитичното мислене не са най-силната страна на автора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари