Канада разполага свои военни в Полша

0
Повечето военни ще помагат при непосредствените грижи и обработка на украинските бежанци в приемните центрове в Полша
Повечето военни ще помагат при непосредствените грижи и обработка на украинските бежанци в приемните центрове в Полша Снимка: iStock by Getty Images

Канада ще разположи до 150 свои военни в Полша, за да подкрепя украинци, бягащи от руската инвазия, и да помогне за справяне с разрастващата се бежанска криза

Това предаде Ройтерс, позовавайки се на канадската министърка на отбраната Анита Ананд, пише БТА. 

Повечето военни ще помагат при непосредствените грижи и обработка на украинските бежанци в приемните центрове в Полша, каза Ананд. "Нашите хора ще оказват обща подкрепа, психологическа помощ и основна медицинска помощ, което ще е възможно благодарение на военнослужещи от канадските въоръжени сили, които говорят украински", каза тя пред репортери.

Повече от половината от над 4,5-те милиона украинци, напуснали страната от началото на руската инвазия, са в съседна Полша, отбелязва Ройтерс. Военнослужещите от канадските въоръжени сили ще подкрепят и работна група за хуманитарна помощ под полско командване и ще помагат за преселване на украинци в Канада.

Канада въведе специална програма за украинци и техните семейства, която им позволява да кандидатстват за временни визи за пребиваване. По официални данни до 6 април тя е одобрила над 30 000 молби за временно пребиваване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    До №2:
    Има, има, точно такива путки като теб, дето си избират харварски путьовци, на които да лижат цвайтера!
  • -11
    2
    pepo
    Едва ли по глупав от номер едно бихме намерили, Дори и с конкурс.
  • 12
    1
    Бах таз' Канада:
    Военни в Полша, харвардски боклуци в България..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари