Канабис слага край на менструалните болки!

0
Канабис срещу менструални болки
Канабис срещу менструални болки

Легализация на марихуаната е предмет на разгорещени спорове в САЩ днес.

За мнозина, мнозина вярват в ползите за здравето, но има също толкова много хора, които се противопоставят. Въпреки, че тя се е превърнала в многомилиардна индустрия в САЩ.

Изследвания са показали, че една нова капсула на канабис може да осигури толкова облекчаване на болката, колкото и сегашните болкоуспокояващи, а дори и да ги замени напълно!

Дружеството Foria Relief е измислил вагинална свещичка, която може да облекчи болката от менструални спазми. С ароматно какаово масло, може да бъде ефективен заместител на викодин, Мидол и ибупрофен.

Тя работи чрез вмъкване на капсулата във влагалището и облекчаване на мускулите. Те стават напрегнати и болезнени по време на менструалния спазми. Тя съдържа точно 60 mg на тетрахидроканабинол (THC) и 10 mg на канабидиол (CBD).

THC е известен блокер на болка, докато CBD те държи спокойно. Те се комбинират, за да се отпуснат мускулите, инхибират спазми и спират възпалението. Най-добрата част е, че не разполага с никакви психоактивни свойства, така че няма да ви високо!

И така, какво следва?

Това лечение се предлага само в Калифорния, и то не е било одобрено от FDA. Както винаги, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да решите да го пробвате. Тестовете са все още в ранен етап, така че е трудно да се каже какви са дългосрочни плюсове и минуси.

Най-голямата полза би имало, ако таблетката успее да замести сегашните обезболяващи, с които често се злоупотребява. Около 4,7 милиона американци са зависими от болкоуспокояващи,  до 7% стават зависими от други наркотици. Тъй като за канабисът все още няма доказано пристрастяване, той ще бъде ефективен заместител.

Ползите от канабис, като алтернатива медицина все още се тестват, но много от неговите положителни страни идват на бял свят. Това няма да се случи за една нощ, но изглежда като нещо, което ще бъде обект на развитие през следващите години.

Източник: theheartysoul
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари