Какво ще е времето на Нова година

9
След Нова година Балканите ще бъдат обхванати от серия от средиземноморски циклони
След Нова година Балканите ще бъдат обхванати от серия от средиземноморски циклони

След Нова година Балканите ще бъдат обхванати от серия от средиземноморски циклони

След необичайно топлата Коледа, която обхвана по-голямата част от Южна и Източна Европа вече започнахме да се запитваме, каква Нова година ще посрещнем?

Като цяло прогнозите за хубаво време не са се изменили много. Топлото време ще продължава и през третото десетдневие на декември. Времето ще е с разкъсана облачност, но сравнително топло. Според последните прогнози ще се задържи нетипично за декември, като стойностите често ще надминават 12-15°C.

Ще има обаче условия и за температурни инверсии и по-мръсен въздух в района на София, Перник, Кюстендил и Пловдив. Температурите, като цяло леко ще се понижат и няма да са над 18 °C, както беше за Коледа.

Метеоролозите на Meteo Balkans са категорични, че след Нова година полуострова ни ще бъде обхванат от серия от средиземноморски циклони, и първата половина на януари ще е по-често облачна и дъждовна, ще има изгледи и за сняг.

Очакваните минимални температури след 3 януари ще са под минус 10 °C в планинските райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари