Какво ще бъде времето в предпоследния ден от годината?

0
Температурите през деня ще са ниски
Температурите през деня ще са ниски

Снеговалежите днес постепенно ще спират.

До обяд все още ще превалява слабо в планините, в Предбалкана и в Родопите. След това, от северозапад на югоизток облачността ще започне да се разкъсва. Тук-там ще се покаже и слънцето.

Температурите през деня ще са ниски – между 0 и 5 градуса в ранния следобед.

Вятърът около обяд ще се усили и в източната половина на страната поривите ще достигат скорост до 50-80 километра в час. В 8 области е в сила жълт код за силен вятър, информира Нова телевизия.

В планините ще превалява сняг почти през целия ден. Тенденцията е към края на деня валежите да спират. Температурите ще са ниски и ще са в комбинация със силен, студен североизточен вятър, което ще създава усещането за още по-студено време. По високите части максималните температури ще са около минус 9, в ниското – около минус 3.

В следващите дни Балканите ще попаднат под влиянието на зона с високо атмосферно налягане. Антициклонът, който в момента се е настанил над централна Европа постепенно ще се измести на изток. Във вторник се очертава слънчев и студен предиобед, термометрите ще ударят до минус 10 градуса в равнинната част на страната. Новогодишната нощ ще е облачна, но със слаб сняг само в планините.

До края на седмицата ще се установи променлива облачност с дневни температури около 4-5 градуса. Валежи от сняг отново очакваме в края на седмицата и началото на новата, когато от север ще нахлуе поредна доза студен въздух, а в района на Средиземноморието ще се развие нов циклон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари