Какво се случва с организма ни, ако ядем сладолед всеки ден?

2
Има ли норма на употреба?
Има ли норма на употреба?

В детството мнозина са си мечтали да ядат често сладолед. Какви обаче могат да бъдат последствията от това, научете в днешната статия.

До какво може да доведе експериментът с ежедневно ядене на сладолед?

Сладоледът е много висококалоричен десерт. Например, 100 г. сладолед съдържат от 220 до 250 kcal в зависимост от съдържанието на мазнини.

А ежедневната му употреба ще се отрази ужасно на фигурата, ако не го комбинирате с редовни интензивни тренировки, пише Здравето. Така че, ако не прекарвате поне два часа всеки ден във фитнеса, тогава трябва да се въздържате от сладолед в дневното меню

Второ, ежедневното използване на сладолед вечер води до хронично безсъние. Липсата на фибри в комбинация с голямо количество мазнини може да причини чести събуждания и като цяло проблеми със съня.

На трето място, страстта към сладолед може да провокира хронично главоболие. Това се случва поради вазоконстрикция, така че мозъкът получава по-малко кръв.

Четвърто, студеният сладолед, дори и в жегата, е стресиращ за лигавицата на задната фарингеална стена. Ежедневният стрес може да доведе до фарингит и дори до възпаление на палатинните сливици, ако човек има хроничен тонзилит.

Нормата за възрастен е два сладоледа седмично, посочва ръководителят на УНГ клиника Владимир Зайцев. Друго важно нещо, което трябва да знаете, е че сладоледът абсорбира уличния прах, така че е по-добре да го консумирате в домашна обстановка или заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари