Какво се случва с децата на България?

0

Покрай антиправителствените протести темата за агитките излезе от спортните новини и се превърна в основен акцент на всички новинарски емисии. Футболни запалянковци бяха обвинени за повечето инциденти и напрежение по време на демонстрациите.

В телевизионните емисии се огледаха лица на едри момчета, тип фитнес маниаци, които покрити с черни качулки се опитваха да щурмуват парламента или да предизвикват безредици сред протестиращите.

Сред тълпата от огромните мъжаги обаче се различаваха и силуетите на доста по-дребни "хулигани" (както сами се наричат те). Не дребни на ръст или телосложение, а като възраст, сред качулатите бабаити обикаляха и деца.

Повече от тях - на не повече от 15 години. Именно те бяха основните източници на напрежение и по време на миналогодишните февруарски протести, когато с камъни в ръка обградиха сградата на ЧЕЗ на столичната ул. "Раковски". На репортерските въпроси защо протестират и от какво се недоволни, малките хулигани така и не намираха отговор. За сметка на това, бяха доста по-смели, когато се обръщаха към полицаите - техните "естествени" врагове. Нечленоразделните им обиди бяха лесно различими, за разлика от лицата, които останаха скрити, по съвет на техните тартори от агитките.

Но пък интернет е пълен със снимки на хулиганчета, гордо извисили ръка в нацистки поздрав или с бухалки и боксове в ръка. Във "Фейсбук"-групата "Българските хулигани" горепосочените младежи са все още обект на всеобщ присмех, но същите тези, въоръжени с камъни четвъртокласници, скоро могат да се превърнат и в източник на ужас и терор.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари