Какво остана след водната стихия в "Арапя"

1
Разказ на оцелял собственик на каравана, повлечена в морето
Разказ на оцелял собственик на каравана, повлечена в морето Видео: NOVA

Разказ на оцелял собственик на каравана, повлечена в морето

В къмпинг „Арапя” няма речно устие. Пясъкът е бил с височина от над метър и върху него е имало десетки каравани. Изневиделица обаче водата идва от обикновено сухото дере в съседство и повлича всичко със себе си. След това морето върна всичко на брега, а предметите бяха изхвърлени с помощта на тежка техника.

24 часа след потопа Тодор Иванов се връща на мястото, където е била караваната му на къмпинг Арапя. „Моята каравана беше до оградата. Колата ми също беше тук. Караваната ми в момента е на скалите. Колата ми остана на брега, а зад нея едва се спасихме”, разказва мъжът, предава NOVA.

Каравана му вече е навътре в морето, а кадрите с нея обиколиха социалните мрежи и медиите в последните 36 часа. Там, сред вълните, са също личните вещи и документи на Тодор. Сред отломките на плажа успява да открие сивото платнище, което спасява живота му.

Колата ми беше покрита с него. Ние се държахме за него иначе нямаше как да останем, ако не беше тя”, твърди Тодор.

След нощта без ток на „Арапя”, новият ден донесе не слънце, а облаци. А те - още страх.

Пак заваля. Сега, ако стане пак същата буря, не знам накъде да се крием. Много е страшно!”, притеснява се Донка Герова .

Донка работи в „Арапя”. Тук е и цялото ѝ семейство. Разказва, че най-притеснена е била за тях.

Падна два пъти гръм. Много се притесних. Мислех си, че цялата каравана ще бъде отнесена с навеса надолу”, разказва жената.

След преживяното църквата в Царево се оказа пристан за някои. „Трябва да се вгледаме в това, в тази алчност да се изсекат горите”, заяви отец Стоян.

При отеца идват и такива, които искат да помогнат. „Бедствието може да предизвика в човека братолюбие!”, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Странно
    По времето на соца се залесяваше, сега се сече.
  • 8
    1
    ...
    надърпаха изгнили каравани от англия за без пари и ги наизсираха по морето да си живуркат в тях по цяло лято. сега цялата клошария замина в морето. за загиналите жалко. за клошарията в който бяха превърнати тези райски кътчета две пари не давам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари