Какво не знаете за шоколадовите бонбони

1
Днес в САЩ отбелязват вкусния ден на шоколадовите бонбони
Днес в САЩ отбелязват вкусния ден на шоколадовите бонбони

Думата бонбон в превод от латински означава лекарство. В Египет се появяват първите бонбони. Тогава те са се приготвяли от мед и фурми, защото захарта не е била още известна

 На Изток са ги приготвяли от смокини и бадеми, в Древен Рим - с макови зърна, мед и различни видове смлени ядки, разкрива Gotvach.bg

С мед и кленов сироп лакомствата са били приготвяни в Русия. В Европа първите шоколадови бонбони се появяват през 16 век и дори са им приписвали лечебни свойства. Естествено това си остава само мит и очакванията не се оправдават, а шоколадът започва да се приема и тълкува като лоша храна.

Любопитен факт е, че по онова време, когато жена роди чернокожо бебе, това се дължи на шоколада, който е хапвала по време на бременността. Може би мъжете им просто са търсили причина, без да се замислят за реалната такава.

Според психолозите най-романтичната комбинация за бонбони са шоколад и ягоди. Ягодовият пълнеж е за романтичните натури, а решителните избират пълнеж от пияни вишни.

Ореховият вкус в бонбоните се харесва повече на притеснителните, срамежливи и затворени в себе си хора.

Кокосовите бонбони са истинско вдъхновение за творческите натури (разгледайте галерията ни със снимки вкусни идеи за бонбони).

Най-голямата кутия с шоколадови бонбони е била произведена от компанията мастър Фуд и е съдържала завидните 800 килограма шоколадови бонбони.

Най-високият бонбон е с размер 1.68 метра и с тегло 633 килограма. Представлява апетитно желирано мече. Успели са да го изсушат за около две седмици, а след това са го полирали до блясък.

Най-странните бонбони в света са от Финландия, тъй като там те са кисели, солени бонбони и се използват по-скоро за мезе, отколкото за десерт.

А на 29 ноември в САЩ отбелязват вкусния ден на шоколадовите бонбони. Сами разбирате как се празнува подобен вкусен ден - като приготвите някоя вкусна рецепта за бонбони

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари