Какво мислят русенци за забраната за движение на електрически тротинетки?

2
Нашите търтеи горе, защо не напечатаха правилник. Тук имаме само анархия и порнография на велоалеи, заяви гражданин
Нашите търтеи горе, защо не напечатаха правилник. Тук имаме само анархия и порнография на велоалеи, заяви гражданин Видео: NOVA

Нашите търтеи горе, защо не напечатаха правилник. Тук имаме само анархия и порнография на велоалеи, заяви гражданин

Обсъждат забрана за електрически тротинетки на много места в Русе, сред които паркове, градини и кръстовища. Причината е серията от инциденти в града. Предложението е на общински съветници от ГЕРБ.

Мотивите ни бяха да се запази безопасността на гражданите. По тротоарите също не трябва да се движат електрически тротинетки. Инцидентите зачестиха през последните месеци. В края на март, само за ден, имаше три инцидента със сериозно пострадали”, каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA общинският съветник от ГЕРБ Росица Кръстева.

Според общинаря Светлозар Симеонов разликата е в това, че от ГЕРБ искат да въведат допълнителна алинея, с която да конкретизират кои превозни средства се водят електрически и къде на територията на Община Русе може да бъдат управлявани.

Контролът ще се извършва от Общинска полиция, след като наредбата бъде променена. Това означава, че ще има глоби”, увери Симеонов.

Стоян Христов от ГЕРБ обяви, че срокът за публично обсъждане е един месец и се предполага, че до началото на лятото предложението ще бъде прието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Жител
    Сливен ги забрани,а вие чакате ние да ви кажем.Страх ли ви е,че ще загубите нещо или ви е страх от някого?Никой от вас не ни пита, като ги разрешихте.
  • 0
    4
    Педя човек Колю
    Трутинетките ги махнете ,а аз ще дотътря на центъра още един смърдящ влак -кенефф
  • 18
    3
    Аз
    Съм За забраната им.И "влакът" да го няма.
  • 25
    2
    Колев
    Пълна забрана.Това е пълна тъпотия.С огромна скорост.Абсолютно безшумно.Ползват се от завършени идиоти.Създават само проблеми.Да ходят пеша.
  • 36
    1
    Русенец
    Крайно време е, дано общинските съветници проявят решителонсот и приемат предложенията
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари