Забраниха движението на тротинетки по пешеходните зони в Сливен

1
Забраната важи и за тротоарите на всички населени места, с изключение на маркираните тротоарни велосипедни алеи, градските градини, площадите и детските и спортни площадки
Забраната важи и за тротоарите на всички населени места, с изключение на маркираните тротоарни велосипедни алеи, градските градини, площадите и детските и спортни площадки

Някои нарушители са готови да платят 50 лева и да смущават спокойствието на другите, обясни кметът Стефан Радев

Общинските служители в Сливен забраниха движението на електрически тротинетки в пешеходните зони. Забраната важи и за тротоарите на всички населени места, с изключение на маркираните тротоарни велосипедни алеи, градските градини, площадите и детските и спортни площадки. Максимално допустимата скорост за движение в града и населените места от общината беше намалена на 20 км/час, информира БТА.

Промените бяха приети след частично изменение на общинската Наредба за обществения ред. Според новите правила органите на МВР и упълномощените общински служители да имат правото да задържат като доказателствен материал индивидуални електрически превозни средства. Собственикът ще получи тротинетката си, след като заплати съответната глоба.

Пред журналисти кметът Стефан Радев коментира, че контролът за изпълнение на тази разпоредба зависи от координацията с органите на МВР. "Това е проблем не само за Сливен и България, но с европейски мащаб. Очакваме да има и възпитателен ефект за младите хора", обясни Радев. И допълни, че някои нарушители са готови да платят 50 лв. и да смущават спокойствието на другите.

По-рано стана ясно, че и в Русе готвят подобна забрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари