Какво лекуват крушите?

0
Едни от най-полезните плодове са крушите
Едни от най-полезните плодове са крушите

През есента можем да се радваме на разнообразие от плодове. Едни от най-полезните сред тях са крушите, които не само имат страхотен вкус, но и се характеризират с отлични лечебни свойства.

Целебната им сила е позната на хората още от древни времена, затова днес можете да срещнете плода в много лечебни рецепти от традиционната и народната медицини. Богатите витаминен и минерален състави правят крушата незаменима при депресия, безсъние, главоболие, запек, простатит, гастрит и холецистит. Освен това тя е ценен диетичен продукт. Диетолозите я препоръчват за консумация половин час след хранене. След като сте хапнали от плода, не бива да приемате тежка храна и да пиете вода. Най-полезните круши имат характерен мирис.

Лечението с плода е ефективно при нарушения на работата на задстомашната жлеза като затлъстяване, например. Това се обяснява с факта, че преобладаващата част въглехидрати, влизащи в състава й, представлява фруктоза, която не оказва влияние върху нивото на захар в кръвта.
Не по-малка е ползата на крушата за лечение на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, укрепва кръвоносните съдове, нормализира холестерола и сърдечния ритъм. Микроелементите, които влизат в състава на сока и на вътрешността на вкусния плод, стабилизират работата на имунната система и стимулират извеждането на тежките метали и токсините от организма. Освен това в кората има ценни фитонутриенти и фибри.

Лечение с круши при:

Заболявания на пикочните пътища
Широко се използва отварата от круши. В резултат на употребата й се засилва отделянето на урина, губи се гнилостния мирис и се премахва болката при уриниране;

Простатит
При това заболяване помага следната отвара: 1 чаша смлени сушени круши се вари в половин литър вода до омекване на плода. След това се оставя да престои 4 часа. Прима се по половин чаша 3 - 4 пъти дневно. Ефектът се забелязва още след няколко дни, а при продължителна употреба е възможно напълно да се отървете от проблема.

Дерматит и гъбични заболявания:
Крушата е естествен антибиотик. Дерматитът и гъбичните заболявания се лекуват с отвара, приготвена от чаша млади (пресни или сушени) листа от дървото и половин литър вряща вода. Комбинацията се вари 2 - 3 минути на слаб огън. След като изстине, с нея се правят компреси и се поставят върху засегнатите места.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари