Какво е отношението към децата със СОП?

1
Колко силни са предразсъдъците?
Колко силни са предразсъдъците? Видео: NOVA

Колко силни са предразсъдъците?

Децата със специални образователни потребности у нас са над 27 000. Системата се опитва да ги интегрира, но съучениците им често не приемат различията, коментират специалисти.

Специалните образователни потребности не те правят задължително жертва, но това е част от човешката природа. Много изследователи са си задавали въпроса дали не сме създадени жестоки”, обясни психологът в регионалния център за приобщаващо образование Александър Христов, цитиран от NOVA.

Изследовател твърди, че има два типа човешка агресия. „Едната е адаптивната, която ни помага на всички нас да си намерим място в живота. Другата е деструктивната, която често пъти е безсмислена и е свързана с някакъв статус или характер”, коментира още Христов.

Децата са симптом на това общество. „Те растат в едни по-различни времена от нас, когато социалните мрежи ги заливат отвсякъде. Следват един модел на поведение, който за мен като родител не е разбираем, затова се опитвам да наложа модела на доброто и пътя, по който трябва да вървят”, допълни създателят на проекта „Различните деца на България” Анна Йончева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари