Каква информация съхраняват авиационните черни кутии?

0
Черната кутия има две защитни обвивки – вътрешна и външна. Ако вътрешната не е нарушена, от устройството може да се получи информация за всички параметри на полета
Черната кутия има две защитни обвивки – вътрешна и външна. Ако вътрешната не е нарушена, от устройството може да се получи информация за всички параметри на полета Видео: bTV

Те всъщност са оранжеви на цвят, за да бъдат по-лесно видими след инцидент

При подновената издирвателна акция днес беше открито записващото устройство на разбилия се на 9 юни изтребител МиГ-29 край Шабла. При инцидента загина пилотът на машината майор Валентин Терзиев, припомня bTV.

При изтребителите МиГ-29 кутията е разположена в задната част на самолета, между двата двигателя. Това се смята за една от сигурните и устойчиви на удар части от самолета.

Черната кутия има две защитни обвивки – вътрешна и външна. Ако вътрешната не е нарушена, от устройството може да се получи информация за всички параметри на полета.

Откритото днес записващо устройство ще бъде разчетено в авиобазата „Граф Игнатиево“. То беше транспортирано до базата към 18 ч. и се очаква съхранената информация да бъде извлечена още днес.

Процедурата по свалянето на данните изисква около час и половина. Те ще бъдат предоставени на разследващите органи.

Очаква се разследването да приключи на 9 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук