Каква е чудодейната сила на червения лук

1

Червеният лук се определя от народната медицина като универсален зеленчук, който помага при редица заболявания.

На този етап е ясно, че нарязана глава от салатния кромид убива бактериите, почиства добре кожата, чудеса прави и с фосфорната киселина в кръвта, информира ДЕЛО.

Природните лечители го препоръчват като феноменален лек за щитовидната жлеза.

Руският доктор от Санкт Петербург Игор Князкин дори разкрива специална „рецепта“ за лечение на тази важна ендокринна жлеза, в която главната роля е отредена именно на добре познатия ни червен лук.

Ето и как да я приготвите сами, защото, оказва се, това става много лесно. Лекарят Князкин препоръчва преди лягане вечер да разрежете наполовина голяма глава червен кромид лук по начин, по който сокът му да може да изтича от всяка една половина.

Вземете двете половини на главата червен лук и започнете да масажирате кръгообразно и с леки движения в областта, където се намира щитовидната жлеза по дължината на Вашата шия.

След няколко минути лек и приятен масаж не отмивайте лучения сок врата си, а легнете директно да спите. Идеята е сокът от червения лук да действа през часовете, в които сте в покой, през цялата нощ докато спите.

Установено е, че лученият сок от червения кромид лук стимулира по естествен начин функционирането на тази така важна за хормоналния баланс жлеза с вътрешна секреция.

Освен че лекува безвредно щитовидната жлеза, убива патогените и бактериите и пречиства кръвта, червеният лук дори освежава въздуха в стаята, в която живеете.

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари