Каква е алтернатива на олиото, когато пържим тесто

1
Преминаването към органични студенопресовани масла e добър вариант
Преминаването към органични студенопресовани масла e добър вариант

Пред аромата на вкусни пържени закуски неделя сутрин с чаша топъл чай малко от нас могат да устоят 

Често се поддаваме на тези тестени изкушения и след това сме обзети от вина заради консумирането на пържени и вредни глезотии, пише Gotvach.bg

Но какво ще стане, ако има начин да се добави здравословен щрих към тези не толкова здравословни гастрономически желания? Не може да се отрече, че пържените храни не са особено здравословни, но има няколко начина, по които можете да намалите нанесените щети от пърженето на тесто.

Преминаването към органични студенопресовани масла може да бъде здравословната вратичка, която търсите. Студеното пресоване е метод за извличане на масло чрез механично смачкване на семена или ядки и извличане на изтласкване на маслото от тях чрез налягане. Този процес на извличане на масло помага да се запазят основните хранителни вещества, което прави маслата чудесни за здравето.

Тук ще споделим някои от ползите за здравето от използването на студенопресовани масла за пържене на любимите бухтички и мекички:

• Органичните студенопресовани масла нямат трансмазнини и холестерол и запазват богатите хранителни вещества за максимална ефективност;

• Органичните слънчогледови или синапени студенопресовани масла обикновено се предпочитат за пържене, тъй като имат висока точка на горене, което ги прави най-добри за пържене и сотиране на храна; Органичното синапено студенопресовано масло е не само богато на витамин Е и други антиоксиданти, но също така насърчава детоксикацията на тялото. Когато се използва при готвене, синапеното масло подпомага храносмилателната система, като същевременно се бори с инфекциите и балансира холестерола;

• Биослънчогледово студенопресовано масло може да се използва като многофункционален продукт за защита на всяка част от тялото – отвътре и отвън. Това леко и златно масло, известно като шарлан, е добро за сърцето, кожата и дори повишава енергийните ви нива.

Освен че елиминира трансмазнините и холестерола, които имат много масла, използването на органични студено пресовани масла също ви дава здравословна доза омега-9 мастни киселини, подхранвайки напълно тялото ви.

Можете също да опитате кокосово, фъстъчено и сусамово масло, защото те също са добра алтернатива на олиото.

Изберете най-доброто масло за пържене, което ще допадне на вкуса на вашето семейство. Приготвяйте редовно любимите на всички пържени филийки и пирожки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари