Как сериалът „София ден и нощ“ трие мозъчни клетки?

2
Тв бозата заробва най-неопитните в медийните манипулации зрители – тийнейджърите
Тв бозата заробва най-неопитните в медийните манипулации зрители – тийнейджърите

Тв бозата „София ден и нощ“ продължава да бълва пошли послания към най - неопитните в медийните манипулации зрители – тийнейджърите.

Темите за лесно изкараните пари, изневярата, насилието, забранената любов, за наркотиците и алкохола са основни в сапунката, пише BIG5

Как да изкарам бързо пари без да си давам много зор? Ами, като се завъртя на пилона. Или стана еротичен модел. Ето какво споделя един от героите в сериала: „Признавам си, че ми стана много тъпо и гузно, когато видях Рая да танцува в стриптийз бара. Ясно е, че го прави, защото има нужда много бързо от пари, а не защото го иска. Но още по-гадно ми става, като си помисля, че всеки един от нас има вина за това, че остана на улицата и за всичко, което й се случва,“ ридае Коко.

Друга участничка е готова да завърти няколко кръгчета в леглото на чичко - паричко само и само да се повози на лъскавата му кола. Във всяка серия съквартирантите се наливат с алкохол, опитват наркотици, правят безразборен секс, отдават се на лесбо ласки. Това ли са ценностите, които „София ден и нощ“ налага? Това ли е облика на столицата, завладяна от неориентирани провинциалисти, готови да продадат тялото си за жълти стотинки? Историите, които се случват на героите, са наивни и пошли. Те се стараят да играят по предварително зададения сценарий, вместо да отразяват истински житейски истории от живота на столицата.

После се чудим защо тийнове колабират след пушене на съмнителни цигари, наблъскани с евтина дизайнерска дрога. Ами като има подобни предавания като „София ден и нощ“, които вместо да ги накарат да се замислят над наистина важните неща в живота, методично трият мозъчни клетки, младото поколение ще блъска във фитнеса, ще се съблича в клубовете и ще иска да се реализира в живота по най-лесния начин.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари